Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ημιπολυτιμοι λιθοι

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΛΙΘΩΝ

Είναι γνωστό από τις αρχαιολογικές ανασκαφές ότι το ενδιαφέρον για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους χρονολογείται από την Μεσολιθική Εποχή.

 Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι εξορύσσοντο και υφίσταντο επεξεργασία σε έντονο βαθμό στην Κεντρική και Ανατολική Ασία, Μεσοποταμία, Βαβυλώνα, Αίγυπτο και Κεντρική Αμερική.

Αν και υπάρχουν ενδείξεις  ότι οι αρχαίοι  Έλληνες, Ρωμαίοι και Βυζαντινοί θαύμαζαν τους λίθους και γνώριζαν πολλά γι’αυτούς ,λίγες μόνο προσπάθειες έγιναν στην Ευρώπη για την επεξεργασία των λίθων και την χρησιμοποίηση τους στην δημιουργία κοσμημάτων.

Το ενδιαφέρον για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους αυξήθηκε σημαντικά στην Ευρώπη με την πρόοδο στην Επιστήμη και το Εμπόριο κυρίως κατά τον 15ο και 16ο αιώνα.

Σήμερα οι λίθοι αυτοί γίνονται καθημερινά ολοένα και πιο δημοφιλείς  κυρίως μέσω της παρουσίας τους στο χώρο του κοσμήματος αλλά και λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ  ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΩΝ  ΛΙΘΩΝ

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας γεμίζουν ενέργεια, όχι μόνο με την υπέροχη μορφή και τα εκθαμβωτικά τους χρώματα, αλλά και με τις ιδιότητες που τους αποδίδονται.

Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα οι ημιπολύτιμοι λίθοι θεωρούνται ευεργετικοί για την ψυχική μας ισορροπία αλλά και τη σωματική μας υγεία.

Οι ασυνήθιστες φυσικές ιδιότητες των λίθων, όπως η ηλεκτρική αγωγιμότητα  και ο μαγνητισμός , είχε σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η κρυσταλλοθεραπεία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα εν αντιθέσει  με την εξαιρετικά διαδεδομένη χρήση των ημιπολύτιμων λίθων για θεραπευτικούς σκοπούς που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βορειοδυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η κρυσταλλοθεραπεία βασίζεται στις ενεργειακές ιδιότητες των λίθων.

Η κρυσταλλική τους δομή επιδρά στο ηλεκτρομαγνητικό ανθρώπινο πεδίο και έτσι λειτουργεί θεραπευτικά τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα.

Η θεραπεία με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους γίνεται θέτοντας απλά τους λίθους πάνω στο σώμα ή κάνοντας  διάφορους συνδυασμούς στα προς θεραπεία σημεία τους σώματος ή σε σημαντικά ενεργειακά κέντρα του ανθρώπινου σώματος,τα ονομαζόμενα chakra.

 

 

Ενεργειακά κέντρα - chakras (από πάνω προς τα κάτω):
Κορυφή (άσπρο),
Μέτωπο  (μωβ),
Λαιμός (μπλε),
Καρδιά (πράσινο),
Αφαλός (κίτρινο),
Ιερόν οστούν (πορτοκαλί),
Βάση (κόκκινο).

 

 

 

Είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω κακής ψυχολογίας σε περιπτώσεις όπως η κατάθλιψη, το άγχος ή οι φοβίες.

Στην πλειοψηφία τους οι ψυχολογικές ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν υψηλή πίεση, παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, χοληστεριναιμία, ταχυπαλμίες, διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος, κ.α. Μια σειρά θεραπειών με κρυστάλλους ηρεμούν το πνεύμα, εξισορροπούν τον οργανισμό, απομακρύνουν τις αρνητικές σκέψεις και ως συνέπεια μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση  και  τη θεραπεία ψυχοσωματικών  προβλημάτων.

Όταν δεν είναι εύκολη η  πρόσβαση σε ειδικό θεραπευτή, η πλησιέστερη εναλλακτική λύση  είναι να χρησιμοποιήσετε τους ημιπολύτιμους λίθους απλά φορώντας τους.

Οι λίθοι που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς έχουν κάποιο ιδιαίτερο χρώμα και κάθε λίθος που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς χρειάζεται να φορτιστεί -συνήθως στο φως του ήλιου- και να αποφορτιστεί -συνήθως σε τρεχούμενο νερό- από καιρό σε καιρό.

Αν και δεμένοι σε κοσμήματα, οι ιδιότητές τους παραμένουν αναλλοίωτες και προσφέρουν σε αυτόν που τους φορά υγεία, ευτυχία και καλή τύχη.

Ακόμη, όμως και όσοι δεν πιστεύετε στις εξαιρετικά ευεργετικές  δυνάμεις των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, δύσκολα μπορείτε  να μείνετε ασυγκίνητοι μπροστά στα μαγευτικά τους χρώματα και τη σαγηνευτική τους λάμψη που συμπληρώνουν την εμφάνιση και ανανεώνουν τη διάθεσή σας.

Επιλέξτε λοιπόν τον λίθο που σας ελκύει περισσότερο από το χρώμα του, το σχήμα και την εμφάνιση του και χαρείτε τη λάμψη, την ομορφιά και την μοναδικότητά του!