Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μαργαριτάρια

Μαργαριτάρια

Αστρολογία: Δίδυμοι, Παρθένος, Ταύρος, Καρκίνος.

Ενεργειακά Κέντρα: Αφαλός.

Το μαργαριτάρι φέρνει στην επιφάνεια ό,τι καλύτερο έχουμε, την ειλικρίνεια, την ηρεμία, την σύνδεση με τον εσωτερικό εαυτό μας και τη σοφία. Βοηθάει στη ροή της αγάπης και της αφθονίας στη ζωή. Σύμβολο του γάμου, της σοφίας και της ήρεμης δύναμης. Ενισχύουν την αγνότητα και ωθούν τη πίστη σ’ ευγενικές αξίες, ειλικρίνειας, ήθους και φιλανθρωπίας.

 

Τα μαργαριτάρια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα φυσικά μαργαριτάρια και τα μαργαριτάρια καλλιέργειας.

Φυσικά: Δημιουργούνται τυχαία μέσα σ’ ένα μαργαριτοφόρο όστρακο. Ο άνθρωπος δεν συμμετέχει στη φάση της δημιουργίας του, αλλά όταν το μαργαριτάρι έχει ένα ικανοποιητικό μέγεθος, τότε το συλλέγει. Άρα το φυσικό μαργαριτάρι, έχει τυχαίο σχήμα και χρώμα. Τα πιο περιζήτητα και ακριβά είναι αυτά πού έχουν συμμετρίες κυρίως τα σφαιρικά, όσο το δυνατόν μεγάλο μέγεθος, και ομοιόμορφη ιριδίζουσα λάμψη. Αυτά βέβαια είναι πολύ σπάνια. Από μία ποσότητα 3 τόνων μαργαριτοφόρων οστράκων θα ξεχωρίσουμε 3-4 εξαιρετικής ποιότητας μαργαριτάρια. Τα φυσικά μαργαριτάρια σήμερα είναι δυσεύρετα, και αυτά που υπάρχουν βρίσκονται σε μουσεία και σε συλλογές κροίσων, καθότι ένα τέτοιο κολιέ κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η βιομηχανία των κοσμημάτων χρησιμοποιεί σήμερα, αποκλειστικά τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια.

Καλλιεργημένα: Οι καλλιεργητές, τοποθετούν μέσα στο όστρακο ένα πετραδάκι, ώστε αυτό να αρχίσει να εκκρίνει μάργαρο, και με τα χρόνια να δημιουργηθεί το μαργαριτάρι. Η διαδικασία της καλλιέργειας των μαργαριταριών εφευρέθηκε από μια ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων του πανεπιστημίου του Τόκιο, ανάμεσα στα 1907 και 1916. Σήμερα τα περισσότερα μαργαριτάρια είναι γλυκού νερού, και παράγονται στην Κίνα. Τα στρογγυλά μαργαριτάρια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι καλλιεργημένα, και οφείλουν το σχήμα τους στον πυρήνα που ο καλλιεργητής τοποθέτησε στο όστρακο, και είναι μία γυάλινη σφαίρα. Η ποιότητα του μαργαριταριού ανεβαίνει, όσο πιο παχύ είναι το στρώμα του μάργαρου και πιο μικρός ο πυρήνας.

 

 

Προϊόντα με τον ημιπολύτιμο λίθο

Βραχιόλια

 • Χειροποίητο Βραχιόλι πρενίτης - μικρά μαργαριτάρια
 • Χειροποίητο Βραχιόλι πρενίτης - μαργαριτάρια
 • Χειροποίητο Μαργαριταρένιο βραχιόλι

Προϊόντα με τον ημιπολύτιμο λίθο

Κολιέ

 • Χειροποίητο Κολιέ Ροζ Χαλαζίας-Ροζ Μαργαριτάρια
 • Χειροποίητο Μαργαριταρένιο μεγάλο Κολιέ
 • Χειροποίητο Κολιέ Όνυχας - Ασημένιος Σταυρός
 • Χειροποίητο Μαργαριταρένιο Κολιέ
 • Χειροποίητο Κολιέ ασημένιο χαλαζίες - περίδοτο - πρενίτης
 • Χειροποίητο Κολιέ - Πετονιά με χαλαζία και μαργαριταρια

Προϊόντα με τον ημιπολύτιμο λίθο

Σκουλαρίκια

 • Χειροποίητα Μαργαριταρένια Σκουλαρίκια