Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σμαράγδι

Σμαράγδι

Αστρολογία:Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Αιγόκερως, Υδροχόος.

Ενεργειακά Κέντρα: Καρδιά.

Σμαράγδι ονομάζεται η πράσινη ποικιλία της βήρυλλου. Το όνομα του προέρχεται από τον Ελληνικό όρο «Σμάραγδος» (πράσινος λίθος).Τον θεωρούσαν πολύτιμο λίθο ήδη από τη Νεολιθική εποχή όπως αποδεικνύουν τα αναθήματα που έχουν βρεθεί σε τάφους. Στον καθεδρικό ναό της Γένοβα στην Ιταλία υπάρχει ένα Άγιο Δισκοπότηρο στολισμένο με μεγάλα Σμαράγδια, το έφεραν εκεί οι σταυροφόροι μαζί με το θρύλο ότι είχε χρησιμοποιηθεί στον Μυστικό Δείπνο και πως προηγουμένως άνηκε στο βασιλιά Ηρώδη. Επίσης τα παλάτια και οι ναοί των Ίνκας και των Αζτέκων ήταν διακοσμημένα από μεγάλα Σμαράγδια.

Είναι σύμβολο πλούτου, μοναδικότητας, σοφίας και αγάπης. Φέρνει λάμψη και φήμη στον επαγγελματικό και καλλιτεχνικό τομέα. Χαρίζει ισορροπία, πραότητα, αρμονία και γαλήνη στο σώμα και στην καρδιά. Μπορεί να υποβοηθήσει οποιαδήποτε μορφή αγάπης ή έρωτα, κυρίως όμως τον εξευγενισμένο και τον πλατωνικό. Φέρνει ευτυχία, πίστη, έμπνευση και υπομονή. Ευνοεί τις συνεργασίες και φέρνει επιτυχία. Σχετίζεται τόσο με την ευγλωττία, την αντίληψη και την ευστροφία όσο και με την ισχυρή μνήμη.

Είναι απ τις πιο χρήσιμες πέτρες για διαλογισμό και χαλάρωση.

Αποτελεσματικό στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος και βοηθά στην ανάρρωση από λοιμώδης ασθένειες. Βοηθάει στην ανάρρωση, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τη λειτουργία της καρδιάς, ανακουφίζει από τους ρευματισμούς και το διαβήτη. Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ενάντια στο άγχος, τον εκνευρισμό, τη κλειστοφοβία και την αϋπνία. Ανακουφίζει το αναπνευστικό, τη σπονδυλική στήλη, τους μύες, τα μάτια και έχει αποτοξινωτική δράση στο συκώτι.

Προϊόντα με τον ημιπολύτιμο λίθο

Βραχιόλια

  • Χειροποίητο Βραχιόλι  με Σμαράγδια